Happy Dogs » » »
Terrier negru rusesc

Terrier negru rusesc

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: BRT; Black Russian Terrier'Tchiorny Terrier; Black Terrier; Chornyi; Russian Bear Schnauzer; Russian Black Terrier
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 50-60 kg; Femela: 45-50Kg
Inaltime: Mascul: 72-76; Femela: 68-72cm ( max +/- 2cm)
Culoare: : neagra sau neagra cu un păr gri

(4 / 4 voturi)

Descriere

In 1956 Terrierul negru rusesc devine o rasa adevarata insa abia in 1981 Ministerul rus al Agriculturii a recunoscut rasa, in 1984 a fost acceptata la nivel internaţional de către FCI (Federatia Chinologica Internationala) si in 2004 a fost acceptata si de American Kennel Club (AKC) si introdusa in grupa de lucru (caini utilitari).

In anii '40, canisa controlata de armata, numita Red Star, incepe crearea unui caine pentru propriile nevoi. Acestia au utilizat un program de incrucisare creat de specialistii sovietici, dand nastere unei noi rase de caini, potrivita pentru indatoriri specifice. Rezultatul a fost un caine masiv, robust, atent, dispus intotdeauna sa munceasca si capabil sa suporte diferente mari de temperatura. Rasele folosite pentru incrucisare au fost: Schnautzerul urias, Rottweilerul, rasele Airedale si Cainele de apa rusesc. Au mai fost incluse in proces si alte rase de caini, ajungandu-se la un numar aproximativ 20 de rase. Doar cei mai buni caini din fiecare rasa au fost utilizati la incrucisare. Curand, a fost obtinut un caine stabil in caracter si temperament, dar nu si ca aspect. La acea vreme, doar caracterul si temperamentul contau. Cativa ani mai tarziu, specialistii rusi din organizatia paramilitara DOSAAF au adus caini din canisa Red Star in Rusia. Acestia au inceput un proces de standardizare a aspectului acestei rase, fara sa neglijeze celelalte calitati. Astfel, Terrierul negru rusesc are toate caracteristiceile Dogului german de turma, fara agresivitatea specifica acestora. Un total de 17 rase au fost folosite pentru a crea Terrier-ul negru rusesc.
Câinii au fost iniţial utilizati de către poliţia militară de frontiera, penitenciare si in armata.
Aceasta rasa rara este una de marime medie spre mare, robusta si puternica, cu un sistem nervos foarte stabil. Mare, puternic, stabil si alert... acestea sunt cuvintele care caracterizeaza cel mai bine acest caini. Capul bine conturat trebuie sa fie puternic si lung. Mustata si barba sunt situate in jurul botului. Fruntea ar trebui sa fie bine definita, dar nu pronuntata. Nasul este mare si puternic pigmentat in negru. Buzele sunt pline, rotunjite si negre pe margini, iar labele sunt mari si puternice. Gura ar trebui sa fie foarte carnoasa; daca nu este, acest lucru poate constitui un dezavantaj major in concursuri. Ochii negri sunt de marime medie si departati. Urechile sunt de forma triunghiulara, cu un varf ascutit si sunt situate destul de sus pe craniu. Urechile scurte nu sunt acceptate. Gatul este gros, musculos si puternic. Lungimea corpului ar trebui sa fie direct proportionala cu inaltimea, dandu-i un aspect de patrat. Picioarele, foarte mari, ca de urs, au labele aspre, negre si groase, unghiile fiind inchise la culoare si mari. Picioarele din spate trebuie sa fie drepte si osoase. Umerii trebuie sa fie mari, musculosi si bine dezvoltati. Picioarele trebuie sa fie acoperite cu cu un par aspru, de lungime medie. Labele sunt foarte mari, acoperite complet de par de culoare neagra. Terrierul negru rusesc are un mers puternic, bine coordonat, dand impresia de stabilitate si usurinta, in ciuda taliei mari. Coada este scurta si ridicata. Blana, impermeabila, trebuie sa fie de culoare neagra. In unele cazuri, isi pot face aparitia fire de par grizonat. Ca si textura, blana trebuie sa fie aspra. Subparul este gros si moale.Culoarea este intotdeauna neagra sau neagra cu un păr gri.

Temperament

Aspecte comportamentale: Terrier negru rusesc nu se teme de străini şi nu ezita sa latre atunci când este necesar. Ei au fost crescuţi pentru temperament mai degrabă decât pentru aspect. Le place sa-si urmeze proprietarii oriunde ar merge. BRT -ii se pot strecura în patul proprietarului pe timp de noapte sa le ofere stapanilor un pupic umed.
Proprietarii neexperimentaţi pot considera că sunt dificil de controlat pentru ca sunt mari si puternici.
Daca este lasat singur prea mult timp pot deveni distructivi.
Cativa caini pot avea obiceiul de a patrula prin casa pe timp de noapte.
Cu copii: Ei iubesc copiii si au un nivel ridicat de toleranţă. Cu toate acestea, proprietarii nu trebuie să lase copii nesupravegheati cu acesti caini.
Cu alti caini si animale: De obicei, ei nu au probleme cu alti caini. BRTii sunt teritoriali şi pot avea resentimente faţă de un câine nou in perimetrul lor. Acestia sunt buni cu animalele de companie şi alte animale cu care au crescut.
Terrierii negrii rusesti sunt curajosi si buni observatori. Suspiciosi cu strainii, poseda un puternic instinct protector care apare la varsta de 1,5-2 ani. Cateii trebuie tratati cu afectiune, dar in acelasi timp ferm, pentru a-i indruma in directia corecta. Sunt foarte incisivi si bagaciosi, dar si sensibili, jucausi si usor de dresat.
Datorita temperamentului puternic si echilibrat, evita luptele cu alti caini, desi masculii nu pot trai in compania unui caine dominant. Pot trai fara nici o problema impreuna cu alti caini de statura mica, pisici, cai, iepuri, etc.
Le plac sedintele de dresaj si adora sa ii faca pe plac antrenorului. Cainii din aceasta rasa latra doar daca simt ca este necesar. Foarte rapizi, sunt intotdeauna pregatiti sa-si apere stapanul sau casa. Din pacate, au nevoie de ceva mai mult timp pentru a atinge maturitatea deplina. Daca este dresat corespunzator la o varsta tanara,la maturitate nu vor exista probleme in a-l domina. Indiferent cat de dulce si haios este un catel, nu uitati ca peste un an va fi un caine mare si puternic, greu de dominat daca nu va fi obisnuit din copilarie sa se supuna ordinelor. Cu putina grija, Terrierul rusesc este usor de tinut in casa. Nu ar trebui sa stea intr-o cusca afara, pentru ca ar fi privat de compania oamenilor. Contactul permanent cu familia scoate in evidenta cele mai bune calitati ale acestei rase. In plus, tinuti prea mult timp in cotet, cainii din aceasta rasa nu vor reusi sa invete ce si cum trebuie sa apere si, la un moment dat, ar putea ajunge sa-si protejeze cotetul contra propriului stapan.

Ingrijire

Blana impermeabila este formata din fire de par groase, grele, dese, avand circa 4-10 cm lungime. Sub-stratul de blana este gros si bine dezvoltat. Tunsul regulat, la 2 luni, precum si o ingrijire profesionala sunt absolut necesare. Inlaturarea completa a parului este necesara doar daca blana este moale. Terrierul negru rusesc trebuie periat cel putin o data pe saptamana. Este important sa eliminati parul din interiorul urechilor si cel de pe partea inferioara a labelor. Daca este periat regulat, va naparli foarte putin.

Obiceiurilor alimentare: Crescatorul de la care ati luat puiul va va recomanda si dieta cea mai potrivita cainelui dvs.
Terrierului negru rusesc i se potriveste atat hrana uscata pe baza de miel si orez cat si dietele care se bazeaza pe alimente proaspete, crude. O dieta raw poate conţine carne de miel, carne de vită, peste, ouă, iaurt, branza, fructe si legume. Proprietarii pot adăuga uleiuri (de masline, seminte de in) la produsele alimentare, ocazional, pentru a pastra blana sanatoasa.
Dupa ce ajung la varsta de 9-12 luni este recomandat sa manance de 2 ori pe zi pentru a se evita riscul aparitiei unei torsiuni la nivelul stomacului. Se recomanda de altfel sa manance dupa efort pentru a sta linistit dupa masa.

Clima şi mediul înconjurător: Terrierul negru rusesc traieste bine în zonele cu clima rece insa se adapteaza foarte repede la orice climat daca are umbra si apa la discretie. Ei nu pot trăi insa fără contact uman. Ar fi crud să tii un Terrier negru rusesc singur într-o cusca sau intr-un apartament, ei au nevoie de prezenţa proprietarului lor.
Terrierul negru rusesc poate trai foarte bine intr-un apartament, daca este antrenat suficient. In interior, sunt relativ inactivi si, indiferent cat de mare este curtea dumneavoastra, va sta asezat in fata usii, aseteptand sa-i dati drumul in casa. Le place sa traiasca foarte aproape de stapan si, de aceea, va sta permanent pe urmele lui, urmandu-l dintr-o camera in alta. Tinut in curte, isi urmareste stapanul de la o fereastra la alta si il asteapta la usa sa iasa afara. Au mare nevoie sa fie permanent in strans contact cu oamenii.

Dresaj

Socializarea timpurie şi dresajul sunt necesare pentru a scoate ce e mai bun din aceasta rasa. Dresajul de obedienta este extrem de important deoarce acest câine de talie mare poate să devina mai târziu incapatanat, greu de controlat. Invata usor dar nu raspunde la metodele de formare dure. Dresorii ar trebui să se foloseasca de inteligenta lor mare şi de dorinţa de a învăţa.

Activitate

Afinitate pentru apă: BRT-ii se bucura de înot.
Exerciţiu: BRT-ii necesită cantităţi moderate de exerciţiu. O jumătate de oră de exercitii cum ar fi alergatul, mersul pe jos, inotul sunt necesare pentru BRT ca să fie sănătosi şi fericiti.
Probleme de sănătate: Sunt predispusi la displazia soldurilor. Mai pot prezenta si afectiuni ale urechilor, precum otita.
Durată de viaţă: 10-14 ani



Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu